26 apr

Jägarskola – ta jägarexamen i maj

Nyhet ! – En jägarskola utöver det vanliga!

Känner du någon som funderar på att ta jägarexamen – här kommer ett perfekt tillfälle – Tipsa din familjemedlem, vän eller kollega!
”Kort varsel – men det finns några platser kvar”
Under ca en månad varvar vi – distansträffar med fysiska träffar – på en av landets modernaste skytteanläggningar i Grums, södra Värmland.
Tillsammans med duktiga föreläsare och instruktörer hjälper vi dig till rätt förutsättningar för att Du ska kunna ta jägarexamen.

Vi använder Svenska Jägareförbundets läromedel, som du kan köpa på webben eller på Studiefrämjandets kontor innan kursstart. Kontakta oss så hjälper vi dig självklart.

Omfattning:
Kursen börjar med en digital kvällsträff den 2/5.
Tre veckor senare träffas vi från lunch torsdag 23/5 till lördag eftermiddag 25/5.
Nästa träff är återigen digital den 30/5.
Vi avslutar sedan med en fysisk träff från lunch torsdag 6/6 till lördag eftermiddag 8/6 då även jägarexamen avläggs på en närliggande provbana.
Kursledare: Niclas Kilhage

Ta jägarexamen på vårt sätt:
Studiefrämjandet, i samarbete med Jägareförbundet Värmland och Vildmarken Skytte- och eventcenter i Södra Värmland, erbjuder en jägarskola utöver det vanliga.
Anmäl dig omgående – klicka på länken.

https://www.studieframjandet.se/varmlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2024/maj/jagarskolan-exklusiv/

Plats:
De fysiska träffarna äger rum på Vildmarkens Skytte- och eventcenter i Grums, där vi har tillgång till moderna konferenslokaler och skyttebiograf med den senaste tekniken. Vi tränar även praktiskt skytte hos Grums Jaktskytteklubb.

Innehåll:
Under kursen täcker vi teoretiska ämnen som ekologi, artkunskap, hundar, jaktformer, vapen och säkerhet samt aktuell lagstiftning. Vi inkluderar också alla praktiska moment för jägarexamen, såsom säkerhet med vapen, skytte och avståndsbedömning.
Erfarna instruktörer från Studiefrämjandet och Svenska Jägareförbundet kommer att guida dig genom kursen.

Pris:
För 5 dagars kurs, inklusive två distanskvällar, förmiddagsfika, luncher, eftermiddagsfika och middagar, är priset endast 11 500 SEK.
Ytterligare kostnader kan tillkomma för eventuellt boende på närliggande hotell. Du kontaktar i så fall oss så hjälper vi till med detta.
Ammunition och förbrukningsmaterial till skyttet tillkommer, från 1500 SEK och uppåt samt Naturvårdsverkets provavgifter från 1500 SEK.

Omprovskostnader bekostas av kursdeltagaren.

Alla provavgifter betalas på plats.

Övrig info:
* Minst antal deltagare
Studiefrämjandet förbehåller sig rätten att ställa in kursen om antalet deltagare är färre än 8.
* Avanmälan senast en vecka innan kursstart
Avanmälan måste ske senast en vecka innan kursstart, annars debiteras halva kursavgiften.

Mer info

Lena Olsson
lena.olsson@jagareförbundet.se