29 maj

KM i eftersök 2017

Årets kretsmästerskap i eftersök i Sunne jvk hölls 28 maj i Tosseberg. Solen sken och temperaturen var över 20 grader redan innan kl 9. Våren har inte bjudit på så mycket regn vilket gjorde att det var knastertorrt och varmt för hundarna i skogen. Åtta ekipage kom till start. När teorifrågorna var avklarade kom turen till spårlottning och det bar i väg till spårskogen. Där väntade en skytt som hade skjutit på en älg som inte hade stupat i skottet. Där fick deltagarna försöka lista ut vad som hänt genom att intervjua skytten och undersöka skottplatsen innan själva spårningen tog vid.

Tävlingsledare var Janne Andersson som också dömde tillsammans med övriga domare Inga-Lill Håkansson, Malin Björkman och Kerstin Malm.

Under tiden som domarna pratade ihop sig efter spårningen bjöds på grillad korv och då kom också en efterlängtad regnskur.

Det var åtta duktiga ekipage som tävlade och det var inte mycket som skilde dem åt. Maxpoäng var 220 p och när resultatet var klart stod Kjell Boström med Lupus som vinnare på 209 p, på andra plats Monica Andersson med Bjarne 207 p, och på tredje plats Olle Nilsson med Helga 205 p.

Segraren Kjell Boström och Lupus representerar Sunne jvk i länsmästerskapet i eftersök som arrangeras i augusti av Torsby jvk.

Vi önskar dem lycka till i länsmästerskapet!
Resultatlistan från dagens tävling, maxpoäng 220:

1. Kjell Boström – Lupus (blandras) 209 p
2. Monica Andersson – Bjarne (bayersk viltspårhund) 207 p
3. Olle Nilsson – Helga (bayersk viltspårhund) 205 p
4. Roland Olsson – Torres (golden retriever) 204 p
5. Kim Westlund – Nikki (jämthund) 195 p
6. Anita Malmgren – Flisa (basset griffon) 192 p
7. Irene Jönsson – Vinga (golden retriever) 179 p
8. Helena Nilsson – (labrador retriever) 175 p

Domare:
Inga-Lill Håkansson
Malin Björkman
Kerstin Malm
Janne Andersson